Jag, Cecilia och Casper for på liten utflykt. Vi åkte först till Taxinge och fikade, och vilka bakverk där fanns, gott men alldeles för stora bitar tycker jag.
Efter promenad i parken, mätta och nöjda styrde vi mot Mariefred
1. Blanda alla ingredienser till pajskalet i en mixer och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant. Låt stå kallt i minst 30 minuter.
2. Grädda i 20 minuter i nedre delen av ugnen i 180 grader. Låt svalna helt.
3. Smält chokladen i vattenbad, låt den svalna något innan du rör ned äggulorna, en i taget.
4. Blanda i jordnötssmöret och rör till en jämn smet.
5. Vispa grädden lätt tillsammans med vaniljsockret.
6. Rör försiktigt samman allt och fördela det i pajskalet. Låt pajen stå svalt ett par timmar innan servering. Dekorera med jordnötter och riven choklad.
Åhhhh va me kakor... /A
SvaraRaderaJordnötspaj - 10 bitar
SvaraRaderaPajdeg
200 gram jordnötssmör
50 gram smör
1,5 dl vetemjöl
1 tsk vaniljpulver
0,5 tsk bakpulver
0,5 dl muscovadosocker, ljust
Fyllning
200 gram mjölkchoklad
2 st äggula(or)
3 msk jordnötssmör
3 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
1. Blanda alla ingredienser till pajskalet i en mixer och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant. Låt stå kallt i minst 30 minuter.
2. Grädda i 20 minuter i nedre delen av ugnen i 180 grader. Låt svalna helt.
3. Smält chokladen i vattenbad, låt den svalna något innan du rör ned äggulorna, en i taget.
4. Blanda i jordnötssmöret och rör till en jämn smet.
5. Vispa grädden lätt tillsammans med vaniljsockret.
6. Rör försiktigt samman allt och fördela det i pajskalet. Låt pajen stå svalt ett par timmar innan servering. Dekorera med jordnötter och riven choklad.
/Kram A