onsdag 10 augusti 2011

Taxinge slott och Mariefred

Jag, Cecilia och Casper for på liten utflykt. Vi åkte först till Taxinge och fikade, och vilka bakverk där fanns, gott men alldeles för stora bitar tycker jag.

Efter promenad i parken, mätta och nöjda styrde vi mot Mariefred




2 kommentarer:

  1. Åhhhh va me kakor... /A

    SvaraRadera
  2. Jordnötspaj - 10 bitar

    Pajdeg
    200 gram jordnötssmör
    50 gram smör
    1,5 dl vetemjöl
    1 tsk vaniljpulver
    0,5 tsk bakpulver
    0,5 dl muscovadosocker, ljust

    Fyllning
    200 gram mjölkchoklad
    2 st äggula(or)
    3 msk jordnötssmör
    3 dl vispgrädde
    1 tsk vaniljsocker

    1. Blanda alla ingredienser till pajskalet i en mixer och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant. Låt stå kallt i minst 30 minuter.

    2. Grädda i 20 minuter i nedre delen av ugnen i 180 grader. Låt svalna helt.

    3. Smält chokladen i vattenbad, låt den svalna något innan du rör ned äggulorna, en i taget.

    4. Blanda i jordnötssmöret och rör till en jämn smet.

    5. Vispa grädden lätt tillsammans med vaniljsockret.

    6. Rör försiktigt samman allt och fördela det i pajskalet. Låt pajen stå svalt ett par timmar innan servering. Dekorera med jordnötter och riven choklad.

    /Kram A

    SvaraRadera