onsdag 4 februari 2009

Onsdag

Idag har jag varit och ätit lunch på Matildas Matparadis tillsammans med Susanne. Vi tog en liten promenad efteråt och det kändes väldigt konstigt att vara ute och gå utan hund, för det händer nästan aldrig nu för tiden. Vi hade jättetrevligt, annars är det lite trist när man inte har så mycket att göra på jobbet så det var ett mycket välkommet avbrott.

Jag längtar så efter våren med sina långa ljusa kvällar, fågelkvitter, värme och att slippa alla dessa ytterkläder och kängor. Om det vore riktig vinter med kyla och snö så är det OK men denna grå filt som omsluter oss med fukt, slask och mörker det kan jag vara utan.

Som alltid denna tid på året vill jag flytta till hus, men tyvärr det är inte aktuellt just nu. Fast visst kan man drömma. Ett eget litet hus med egen liten trädgård. Tänk vad skönt, för Signe (hunden) att kunna springa ut och in, att kunna ta en kopp kaffe på alltanen, grilla på kvällen, kunna odla rosor och ett litet grönsaksland. Eller ska man se sig om efter ett sommarstuga? Ett litet torp, med äppelträd på tomten, närhet till badsjö eller havet. Drömma kostar inget, inte än.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar